Lakásfelújítás:Szakembert keres vagy vállalkozót?

Szakembert keres aki elvégzi a lakásfelújítással járó munkálatokat,bont,falaz,vakol,fest stb. vagy egy vállalkozót aki lakásfelújításokkal átalakítási munkákkal foglalkozik és
rendelkezik a megfelelő szakembergárdával?

A kettő között van egy kis különbség,a szakember nem csak elvállalja a munkát,hanem el is készíti,evvel szemben egy vállalkozó elvállalja a munkát és a szakembereivel készítteti el a különböző munkafolyamatokat.  Döntenie – mérlegelnie kell a megrendelőnek kire bízza a felújítást,melyik megoldás lesz neki hasznosabb,a szakember vagy a vállalkozó. Persze a szakembernek is meg van a vállalkozói engedélye,de kérdés hogy rendelkezik e megfelelő szakembergárdával és megfelelő szerszámkészlettel.

De a legfontosabb dolog az irányítás és a szervezés. Nagyon nehéz feladat úgy falazni,vakolni,burkolni hogy közben az irányítást,szervezést is meg kell hogy oldja és többek között a megrendelővel is tartania kell a kapcsolatot. Ez sok esetben lehetetlen,főleg ha el kell mennie mert dolga akadt….Ebben az esetben jönnek elő a problémák amit most nem akarok részletezni. Vannak viszont olyan esetek mikor egy feladatot pl. burkolást kell elvégezni,ehhez elegendő egy szakember aki ért hozzá. Minden munkafolyamatot egy szakember nem tud elvégezni (nem is érthet mindenhez)ezért a megrendelőnek külön kell tárgyalnia a burkolóval,festővel,kőművessel,stb. ennél a választásnál.

Cégünk komplett lakásfelújítást- átalakítási munkákat vállal. A felújítási munkákat: ütemterv alapján,építési napló vezetéssel,folyamatos irányítással – szervezéssel,szakipari munkásokkal, határidőre, garanciával. A megfelelő kivitelező kiválasztása a megrendelő feladata!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.