Lakásfelújítás ✓ Gipszkarton felüleletek

A lakásfelújításnál ma már a legtöbb esetben gipszkartont használnak a falak és mennyezetek burkolásához vagy válaszfalak és álmennyezet készítéséhez. Nem meglepő, hogy ennyire elterjedt, mivel kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Egyszerűen tudunk vele dolgozni a felújítások során, jó hangszigetelő és végeredményként sima felületet kapunk, amit aztán könnyen letapétázhatunk vagy festhetünk.

A gipszkartonnak is többféle típusa van, ha keresgélünk, a barkácsáruházakban széles kínálatot találunk. Ha kiválasztottuk a megfelelő vastagságú és méretű lapokat, a tárolásnál óvatosan bánjunk velük. A gipszkarton ugyanis könnyen törik és sérül, emellett nagy a súlya is, így valószínűleg segítségre lesz szükségünk a mozgatásához. Minden esetben élére állítva tároljuk a lapokat, így kisebb a törés esélye.

Ha a lakásfelújítást magunk végezzük, a gipszkarton vágásához érdemes beszereznünk egy fűrészt vagy egy masszív kést. A lapokat bakokra fektetve szabjuk, mindig használjunk vízszintezőt az ellenőrzéshez. Ha a gipszkarton lapokba lyukat kell vágnunk, pl. egy konnektorhoz vagy villanykapcsolóhoz, a legjobb, ha lyukfűrészt használunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.