Ingyenesek-e az ingyenes tárhelyek?

Az ingyenes tárhely kínálat eléggé vonzónak tűnik kezdetben, amikor weboldalunk elindításán fáradozunk, ám amikor beindulnak az oldalunkhoz kapcsolódó különböző tevékenységek, levelezés, adatbázis épül ki, akkor nagyon hamar azt tapasztaljuk, hogy nem elégséges az, amit az ingyenes tárhely lehetővé tesz nekünk.

A szolgáltatók számára az ingyenes tárhely kínálat valójában egy olyan “csali”, amellyel a felhasználókat magukhoz “édesgetik”, és később fizetős ügyféllé teszik őket. Ezért, mielőtt döntenénk, érdemes körülnézni a kínálatok között, és ha van képünk arról, milyen kaliberű oldalt szeretnénk, jobban tesszük, ha igényes tárhely szolgáltatót választunk, illetve igényes csomagra fizetünk elő.

A tárhelyek másik sebezhető pontja az egy szerverre eső nagy számú weboldal, amely azok működését jelentős mértékben behatárolja. Vannak olyan szolgáltatók, ahol csúcsidőszakban lényegesen lelassul az oldal, a levelezés is lefékeződik, ezáltal az oldal sebezhetőbbé válik, mert az is előfordulhat a zsúfoltság következtében, hogy a rendszer a szükségesnél jóval ritkábban végez mentéseket a weboldalról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.